Зеленський: Росія планує відправити на війну в Україну 10 тисяч солдатів з Північної Кореї 

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Росія готує для відправлення на війну в Україну щонайменше 10 тисяч військових з КНДР. 

Про це під час пресконференції у Європейській раді розповів президент України Володимир Зеленський

Портрети російського диктатора Путіна та північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, які виставили у столиці КНДР Пхеньяні. Фото: KCNA

Сценарій з відправленням військових з КНДР до України, щоб вони воювали на боці РФ, вже не перший місяць обговорюють у Південній Кореї. 

Зеленський каже, що нині на фронті з російського боку знаходяться північнокорейські офіцери. При цьому, за даними української розвідки, росіяни готують 10 тисяч північнокорейських солдатів з різних родів військ, а не лише піхотинців. Медіа джерела у розвідці раніше уточнювали, що підготовка військ проходить на Далекому Сході РФ. 

Разом з цим у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України ще кілька днів тому розповідали, що інформація про підготовку 100 тисяч північнокорейських військових не відповідає дійсності. Так, керівник центру Андрій Коваленко на підкріплення своїх слів додавав, що менш як 1% кадрового офіцерського складу армії КНДР володіє російською мовою. 

Нагадаємо, що понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режимів Росії та КНДР для безпеки в Європі, на Корейському півострові, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. 

ZMINA розповідала, як Росія в обхід санкцій ООН постачає нафту до Північної Кореї в обмін на зброю. Обмеження щодо північнокорейського режиму свого часу підтримувала й російська влада, втім, нині РФ зупинила роботу комісії, що стежила за санкціями щодо КНДР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter