Наприкінці 2024 в Україні розпочнуть роботу понад тисячу фахівців із супроводу ветеранів

Дата: 13 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У грудні 2024 року стануть до роботи фахівці із супроводу ветеранів. Понад тисячу людей подали свої заявки на відповідну посаду.

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Для мене дуже важливий акцент: коли людина звільняється із пораненням і проходить реабілітацію, у неї постає питання подальшої ролі та місця у цивільному житті. Дуже важливо розпочати профорієнтаційні заходи ще під час реабілітаційного періоду – для того, щоб людина лікувалась і проходила реабілітацію, маючи мету. Об’єднання медичної, реабілітаційної, психологічної та професійної компоненти, як наступного кроку у житті ветерана для мене є пріоритетом, – зазначила Калмикова.

За її словами, наразі відбувається процес перерозгортання служби супроводу, яка буде складатися із фахівців першого контакту для ветеранів безпосередньо у громаді. Вже понад тисячу людей подали свої заявки на посади фахівців із супроводу ветеранів. З грудня ці фахівці мають стати до роботи. Триває підготовка тренерів.

Як поінформувала урядовиця, серед функцій таких спеціалістів буде аналіз проблем, з якими ветерани і ветеранки повертаються у цивільне життя, та допомога у їхньому вирішенні. Фахівець із супроводу ветеранів має проконсультувати, де і як отримати послугу, допомогти це зробити або навіть представляти інтереси ветерана чи ветеранки у випадку, якщо є така необхідність.

Нагадаємо, експеримент поширюється на Київ, Вінницьку, Дніпропетровську, Львівську, Миколаївську, Закарпатську, Київську, Сумську, Полтавську, Харківську області.

За даними Мінветеранів, серед регіонів, які нещодавно долучилися до проєкту, за кількістю поданих заяв лідирують Полтавщина та Київ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter