Вже близько 600 осіб подали заявки, щоб стати помічниками українських ветеранів

Дата: 04 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

В Україні вже більш як 570 осіб подали заяви на участь в експериментальному проєкті з підготовки помічників ветеранів.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

Ілюстраційне зображення. Фото: itvua.tv

Триває розвиток експериментального проєкту Мінветеранів із впровадження в Україні інституту помічника ветерана. На 550 запланованих посад помічників у 10 пілотних регіонах вже є понад 570 кандидатів. Прийом заяв від бажаючих відбувається через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua/) ”, – йдеться в повідомленні.

Експеримент поширюється на Київ, Вінницьку, Дніпропетровську, Львівську, Миколаївську, Закарпатську, Київську, Сумську, Полтавську, Харківську області.

За даними Мінветеранів, серед регіонів, які нещодавно долучилися до проєкту, за кількістю поданих заяв лідирують Полтавщина та Київ.

В.о. директора Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції, керівник експертної групи із забезпечення формування державної політики Оксана Кльоц зазначила, що, середній вік кандидатів становить 40-43 роки, майже половина з них – жінки, всі мають вищу освіту. Стати помічниками ветеранів виявили бажання ветерани війни, члени їхніх сімей та рідні загиблих захисників і захисниць.

Ці фахівці стануть тими, хто фактично першими надаватимуть ветеранам війни, членам їхніх сімей та демобілізованим воїнам сервісну підтримку з переходу до цивільного життя за принципом “рівний з рівним”. Адже саме ця категорія осіб, як ніхто інший, зможуть допомогти побратимам подолати цей непростий шлях”, – акцентувала Кльоц.

Як поінформували у Мінветеранів, після фахового навчання перша група помічників у Вінницькій області вже працевлаштована до Сервісних офісів у справах ветеранів у територіальних громадах, долучених до експериментального проєкту. Вони надають, зокрема, консультативний, інформаційний, процедурний супровід у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Раніше ZMINA повідомляла, що Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях з 1 липня стартує експериментальний проєкт із запровадження інституту помічника ветерана. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter