З липня в чотирьох регіонах України запрацює експериментальний проєкт “Помічник ветерана”

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях з 1 липня стартує експериментальний проєкт із запровадження інституту помічника ветерана. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства в справах ветеранів.

Джерело: armyinform.com.ua

Йдеться про супровід ветеранів і членів їхніх сімей у переході від військової служби до цивільного життя, тобто координаційну підтримку військових в отриманні довідок, у тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом уже наявних навичок, куди працевлаштуватись, і багато інших послуг.

Тобто всі питання, усі потреби, які виникатимуть у ветеранів, повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника. Кожен відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді“, – зазначила міністерка в справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Як вона пояснила, майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі закладів вищої освіти. Міністерство освіти розробило спеціальні навчальні програми для помічників.

Очільниця Мінветеранів розповіла про вимоги до кандидатів у помічники ветерана. Це має бути громадянин України, який володіє українською мовою, має освіту не нижче за молодшого бакалавра. У пріоритеті – ветерани й ветеранки, які виявлять таке бажання, а також члени їхніх сімей та родин полеглих Воїнів.

Нагадаємо, у лютому поточного року в системі Міністерства в справах ветеранів України розповідали про плани створити структуру менторів, які допомагатимуть ветеранам, ветеранкам, членам їхніх родин та сім’ям полеглих захисників.

Раніше ZMINA повідомляла, що адвокат та ветеран Масі Наєм разом із правозахисницею Любов’ю Галан створили громадську організацію під назвою “Принцип”, що займатиметься захистом прав військових. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter