Урядовці хочуть, щоб долати бюрократію ветеранам та ветеранкам допомагали спеціальні ментори

Дата: 09 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У системі Міністерства у справах ветеранів України створять структуру менторів, які допомагатимуть ветеранам, ветеранкам, членам їхніх родин та сім’ям полеглих захисників. 

Про це повідомили у міністерстві. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Офіс президента України

Запровадження системи менторства, за словами очільниці відомства Юлії Лапутіної, є підготовкою держави до зустрічі захисників та захисниць з війни. 

“Це – майже десять тисяч осіб, які бажано, щоб також були ветеранами. Адже працюватиме принцип “рівний – рівному”, – розповіла вона. 

Ментори мають допомагати долати бюрократію, інформувати, спрощувати умови отримання послуг, а за потреби навіть ходити з ветеранами за усіма довідками. У планах урядовців, аби такі помічники з’явились у кожній громаді. 

“Ми маємо створити умови, щоб після перемоги наші захисники та захисниці могли якісно повертатися до цивільного життя”, – додала Лапутіна. 

Нагадаємо, що нещодавно адвокат та ветеран Масі Наєм разом із правозахисницею Любов’ю Галан створили громадську організацію під назвою “Принцип”, що займатиметься захистом прав військових. 

Перше, що зроблять правозахисники, це створять інструкцію для поранених бійців. Наєм сам отримав поранення на фронті торік влітку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter