Британська поліція скорочує свою присутність у X через занепокоєння щодо екстремістського контенту

Дата: 11 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Британські поліційні підрозділи вирішили зменшити свою активність у соціальній мережі X (колишній твіттер) через занепокоєння її впливом на поширення екстремістських ідей.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Фото: REUTERS / Hollie Adams / File Photo

Журналісти зазначили, що влітку ця платформа стала майданчиком для розповсюдження дезінформації, яка викликала заворушення у Великій Британії.

За даними агентства, медійники звернулися до 45 територіальних поліційних підрозділів та британської транспортної поліції, щоб дізнатися про їхні політики щодо присутності в соцмережах. З 33 підрозділів, які надали детальну інформацію, 10 повідомили про активний перегляд своєї присутності в X, а 13 – переглядали присутність в усіх соціальних мережах.

З-поміж цих 23 підрозділів, шість уже зменшили кількість акаунтів у X до одного або двох. Наприклад, поліція Північного Вельсу, що обслуговує приблизно 700 тисяч мешканців, повністю припинила користуватися платформою у серпні. У цьому підрозділі пояснили своє рішення тим, що X більше не відповідає їхнім цінностям.

Тим часом поліція Гвенту у Вельсі також заявила, що переглядає свою присутність у X через сумніви щодо “тональності платформи та її доцільності для комунікації з громадами”. Через це всі акаунти співробітників цього підрозділу видалили.

Нагадаємо, що соцмережа X даватиме рекламодавцям можливість розміщувати свою рекламу лише в профілі певних акаунтів. Таке рішення ухвалили після того, як реклама великих світових компаній та брендів опинялася поруч із пронацистськими постами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter