X дозволятиме розміщувати рекламу лише вибірково: раніше вона зʼявлялася біля пронацистських дописів

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Соцмережа X (колишній твіттер) даватиме рекламодавцям можливість розміщувати свою рекламу лише в профілі певних акаунтів. Таке рішення ухвалили після того, як реклама великих світових компаній та брендів опинялася поруч із пронацистськими постами.

Про це йдеться в блозі Х.

Фото: Depositphotos

Так, у компанії розповіли, що з липня 2023 року понад 800 тисяч користувачів соцмережі хотіли монетизувати свої пости, використавши для цього рекламні інструменти. 

“Тепер ми надаємо рекламодавцям нову можливість звʼязатися зі своїми клієнтами, співпрацюючи з найкращими у світі творцями контенту. Незабаром рекламодавці на X зможуть розміщувати свою рекламу серед ретельно дібраного списку творців преміум-контенту, спрямовуючи свій продукт на цільову аудиторію”, – йдеться в блозі.

Тож автори реклами на X зможуть її запускати за допомогою застосунку Creator Targeting. Це надасть більше контролю рекламодавцям. Вони також зможуть самостійно використовувати X Ads Manager для запуску відеореклами.

У такий спосіб соцмережа дасть змогу рекламодавцям уникнути “небажаної суміжності” між рекламою та місцем її розташування на платформі.

Раніше некомерційна організація Media Matters виявила, що реклама компаній Apple, Oracle та IBM відбивається в соцмережі Х поряд з постами, що вихваляють Адольфа Гітлера і заперечують Голокост.

Після цього американська IT-компанія International Business Machines прибрала із соціальної мережі X свої рекламні оголошення, оскільки їх показували поряд з постами, що прославляли Гітлера і нацизм. Компанія заявила, що засуджує розпалювання ненависті та дискримінації. Впродовж жовтня, листопада та грудня 2023 року IBM збиралася витратити на рекламу в X майже мільйон доларів.

Тим часом Ілон Маск підтримав твіт користувача, який заявив, що “спільноти євреїв поширюють ненависть до білих людей”. Той відповів: “Ви сказали істинну правду”.

Крім того, під час виступу на заході The New York Times DealBook Маск “відправив до біса” рекламодавців, які відмовляються від реклами в соцмережі X.

Нагадаємо, у вересні 2023 року генеральна директорка X Лінда Яккаріно казала, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Але протягом останніх місяців у центрі уваги був антисемітський контент цієї соцмережі. Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, бо її діяльність нібито спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter