Ілон Маск послав до біса рекламодавців, які не хочуть співпрацювати з X через випадки антисемітизму в соцмережі

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Під час виступу на заході The New York Times DealBook Ілон Маск “відправив до біса” рекламодавців, які відмовляються від реклами у соцмережі X (колишня назва – твіттер).

Про це пише Financial Times.

Фото: Getty Images

За словами Маска, те, що великі рекламодавці, такі як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast і Warner Bros, зупинили контракти з Х, нібито “убʼє компанію”. Тому він прагне, щоб “весь світ дізнався, що це зробили саме вони”. Водночас він додав, що не хоче їхнього повернення на платформу.

“Не рекламуйтесь. Якщо хтось намагатиметься шантажувати мене рекламою, шантажувати грошима – нехай йде до біса. Це зрозуміло? Я сподіваюся, що так”, – заявив він.

Раніше некомерційна організація Media Matters виявила, що реклама компаній Apple, Oracle та IBM відображається в соцмережі Х поряд із постами, що вихваляють Адольфа Гітлера і нацизм.

Після цього американська IT-компанія International Business Machines прибрала з соціальної мережі X свої рекламні оголошення, оскільки їх показували поряд із постами, що прославляли Гітлера і нацизм. Компанія заявила, що засуджує розпалювання ненависті та дискримінації. Впродовж жовтня, листопада та грудня 2023 року IBM збиралася витратити на рекламу в X майже мільйон доларів.

Тим часом Маск підтримав твіт користувача, який заявив, що “спільноти євреїв поширюють ненависть до білих людей”. Маск у коментарях відповів: “Ви сказали істинну правду”.

Нагадаємо, що у вересні 2023 року генеральна директорка X Лінда Яккаріно казала, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Але протягом останніх місяців у центрі уваги був антисемітський контент цієї соцмережі. Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, бо її діяльність нібито спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter