Корпорація IBM прибрала рекламу з соцмережі X через пронацистські пости поруч з нею

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Американська IT-компанія International Business Machines прибрала з соціальної мережі X свої рекламні оголошення, оскільки їх показували поряд із постами, що прославляли Гітлера і нацизм. Компанія заявила, що засуджує розпалювання ненависті та дискримінації.

Про це повідомляє The New York Times.

Фото: Speka.media

Впродовж жовтня, листопада та грудня 2023 року IBM збиралася витратити на рекламу в X майже мільйон доларів.

Напередодні некомерційна організація Media Matters виявила, що реклама компаній Apple, Oracle та IBM відображається в соцмережі Х поряд із постами, що вихваляють Адольфа Гітлера і нацизм.

Згодом соцмережа відзвітувала про нібито “чистку” акаунтів, на які вказала Media Matters. Також їм заборонили заробляти гроші на рекламі. Пронацистські пости в цих облікових записах позначалися як “делікатний контент”.

Як пише “Бабель”, 15 листопада Маск підтримав твіт іншого користувача, який заявив, що “спільноти євреїв поширюють ненависть до білих людей”. Маск у коментарях відповів: “Ви сказали істинну правду”.

Маск також звинуватив Антидифамаційну лігу, яка бореться з різними формами нетерпимості до євреїв та закидає Х недбалу модерацію антисемітських дописів, що вона нібито “несправедливо нападає на більшість Заходу, оскільки не може критикувати групи меншин, які є їхньою основною загрозою”

Інший користувач запитав Маска, чи його заява стосується саме Антидифамаційної ліги, а не єврейських громад загалом. Той відповів, що це “не поширюється на всі єврейські громади, проте й не обмежується лише цією організацією”. Також він написав, що виступає проти Антидифамаційної ліги та “будь-яких інших груп, які пропагують антибілий расизм, антиазіатський расизм чи расизм будь-якого роду”.

Нагадаємо, що генеральна директорка X Лінда Яккаріно вважає, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Але протягом останніх місяців у центрі уваги був антисемітський контент цієї соцмережі. Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, бо її діяльність нібито спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter