Соцмережа X може стати прибутковою в 2024 році: завадити цьому можуть пости, що розпалюють ненависть

Дата: 28 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Генеральна директорка X (колишня назва Twitter) Лінда Яккаріно вважає, що соціальна мережа може вийти на прибуток на початку 2024 року. Але протягом останніх тижнів у центрі уваги був антисемітський контент цієї соцмережі. Ілон Маск навіть пригрозив позовом проти Антидифамаційної ліги, звинувативши некомерційну організацію, яка бореться з антисемітизмом, у тому, що вона спричинила зниження доходів від реклами на X на 60% у США.

Про це повідомляє Reuters.

Лінда Яккаріно перебуває на посаді генеральної директорки X вже понад 100 днів. За її словами, близько 1 500 рекламодавців повернулися на платформу за останні 12 тижнів, і що 90% з топ-100 рекламодавців компанії повернулися.

Проте, попри заяви Яккаріно, що соцмережа може бути прибутковою наступного року, X також стикається з низкою судових позовів, у яких компанію звинувачують у тому, що вона не сплатила оренду своїх офісів і мільйони доларів вихідної допомоги тисячам звільнених співробітників.

Антидифамаційна ліга протягом багатьох років звинувачувала твіттер у розповсюдженні антисемітизму та мови ненависті.

Відтоді, як Ілон Маск придбав соціальну мережу в жовтні, X намагається утримати рекламодавців, які побоюються зʼявлятися поруч з неприйнятним контентом, оскільки дослідники та групи активістів повідомляють про збільшення кількості постів, що розпалюють ворожнечу. 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу також закликав Маска боротися з антисемітизмом на його платформі X під час зустрічі, що мала на меті обговорити застосування штучного інтелекту.

Коментуючи конфлікт Маска та Антидифамаційної ліги, Яккаріно сказала, що її “розчаровує” те, що організація, яка бореться з антисемітизмом, не визнала прогрес, досягнутий X в області безпеки.

Раніше в інтервʼю вона казала, що X представила нові інструменти та функції модерації контенту.

Нагадаємо, що напередодні у соцмережі Х  вимкнули функцію, яка дозволяла поскаржитися на дезінформацію про вибори в дописах.

На переконання дослідників, позбавлення людей способу повідомляти про ймовірну політичну дезінформацію може обмежити можливості реагування тоді, коли на платформи соцмереж чиниться тиск задля обмеження поширення неправдивої інформації про чесність виборів. А її кількість останніми роками стрімко зростає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter