У соцмережі Х більше немає загальної функції “поскаржитися на дезінформацію про вибори”

Дата: 27 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У соцмережі Х (раніше – Твіттер) вимкнули функцію, яка дозволяла поскаржитися на дезінформацію про вибори в дописах.

Про це пише Reuters із посиланням на заяву дослідницької організації Reset.Tech Australia.

Джерело: твіттер (зараз Х) Ілона Маска

Користувачі соцмережі мали можливість повідомляти про дописи, які, як їм здається, вводять в оману щодо політики, з 2022 року. Проте минулого тижня ця функція зникла з меню функціонала соцмережі в усіх країнах, окрім Європейського Союзу.

На переконання дослідників, позбавлення людей способу повідомляти про ймовірну політичну дезінформацію може обмежити можливості реагування тоді, коли на платформи соцмереж чиниться тиск задля обмеження поширення неправдивої інформації про чесність виборів. А її кількість останніми роками стрімко зростає.

Представники Reset.Tech Australia звернулися з відкритим листом до керівного директора X в Австралії Ангуса Кіна, в якому заявили, що ці зміни можуть залишити відповідний контент без перевірки. Що, до речі, порушує власну політику X щодо заборони виборчої дезінформації в інтернеті.

“Надзвичайне занепокоєння викликає те, що австралійці втратять можливість повідомляти про серйозну дезінформацію за кілька тижнів до великого референдуму”, — йдеться в листі.

Занепокоєння дослідники висловили на тлі того, що в жовтні в Австралії має відбутися референдум щодо того, чи варто змінювати конституцію для створення дорадчого органу корінного населення при парламенті.

Водночас вимкнення функції скарги на політичну дезінформацію відбулося за 14 місяців до виборів президента США.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, як заявила віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова, соцмережа X (раніше Твіттер) після купівлі її Ілоном Маском стала онлайн-платформою з найбільшим відсотком дезінформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter