В окупованому Донецьку засудили за нібито співпрацю з СБУ двох дев’ятнадцятирічних юнаків

Дата: 11 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий верховний суд “ДНР” засудив двох місцевих жителів Віктора Захарченка та Микиту Полозова до 12,5 і 13,5 року ув’язнення відповідно. Їх визнали винними в співпраці з СБУ, державній зраді та відправили у колонію суворого режиму з обмеженням свободи на рік.

Про це повідомляє прокуратура РФ.

Незаконний суд в окупованому Донецьку

За інформацією окупаційного слідства, дев’ятнадцятирічних юнаків завербував співробітник СБУ, після чого вони почали працювати на користь України. Зокрема, з червня по липень 2023 року Захарченко і Полозов нібито збирали й передавали інформацію про дислокацію і переміщення окупаційних російських військ українським спецслужбам. 

Зазначимо, що вироки незаконних судів на непідконтрольній Україні території не мають жодної юридичної сили.

ZMINA вдалося дізнатися, що Віктор Захарченко і Микита Полозов на момент затримання мешкали в окупованому Донецьку. Наприкінці липня минулого року юнаки вийшли з дому і зникли у Кіровському районі міста. 

Нагадаємо, що 7 жовтня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відправив на вісім років за ґрати 26-річну Ірину Навальну  з Маріуполя за те, що вона нібито намагалася підірвати одну з виборчих дільниць під час проведення фейкового референдуму про приєднання окупованих територій до Росії. Мати дівчини Олександра Столяр вважає, що всі докази та розслідування повністю сфабриковані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter