Благодійники відшкодують вартість оренди житла для ВПО на Дніпропетровщині та Вінниччині

Дата: 03 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Переселенці, які знайшли тимчасовий прихисток у Дніпропетровській та Вінницькій областях, матимуть можливість отримати компенсацію за витрати на оренду житла. Підтримку надаватимуть протягом пів року.

Про це повідомляє Покровська військово-цивільна адміністрація.

Фото: Мінфін

Так, у рамках проєкту надаватиметься грошова підтримка для покриття витрат на оренду житла.

До участі у програмі запрошуються такі категорії населення:

  • внутрішньо переміщені особи, які прибули менше, ніж рік тому;
  • ті, хто тимчасово мешкає в санаторіях, таборах, дитсадках, гуртожитках, модульних містечках;
  • ВПО, які проживають у приватному секторі, але стикаються з загрозою виселення.

Учасники програми повинні відповідати хоча б одному з цих критеріїв вразливості.

Пріоритет матимуть сім’ї, які зможуть підвищити фінансову самостійність протягом дії програми. Представники благодійного фонду уточнили, що такі сім’ї зможуть, наприклад, знайти кращу роботу, започаткувати власну справу або здобути відповідну освіту, яка сприятиме їхній самостійності. Важливо, щоб до завершення проєкту родина могла самостійно оплачувати оренду житла без подальшої грошової допомоги.

Окрім цього, участь у програмі можуть брати родини, які мають кошти для покриття перших двох місяців оренди та за потреби послуг рієлтора. У Покровській ВЦА зазначили, що у різних регіонах послуги рієлторів коштують від 50% до 100% вартості оренди за місяць.

Грошову допомогу можна буде витрачати на оренду житла протягом шести місяців. Благодійні організації контролюватимуть правильне використання цих коштів шляхом перевірок житла і відповідних документів.

Подати заявку на участь у програмі можна за цим посиланням.

Нагадаємо, що серед опитаних осіб, які проживають на вулиці або в притулках, 22% виявилися внутрішньо переміщеними особами.

Повномасштабне вторгнення Росії наразі стало головною причиною бездомності в Україні, оскільки 3,5 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами, а 2 мільйони домогосподарств були знищені або пошкоджені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter