Понад 100 людей звинуватили репера Puff Daddy в сексуальному насильстві та експлуатації

Дата: 02 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Відомого репера і продюсера Шона Комбза, більш відомого як Puff Daddy чи Diddy, звинувачують у сексуальному насильстві та експлуатації 120 людей. Наразі вони готують позови до суду.

Про це пише Los Angeles Times із посиланням на слова адвоката Тоні Базбі, чия юридична компанія представляє інтереси потерпілих.

Фото: Reuters

Базбі сподівається, що цей процес стане початком національної дискусії, оскільки випадки сексуальних домагань, насильства та експлуатації не мають відбуватися ні в Сполучених Штатах, ні будь-де інде. Він наголосив, що подібна поведінка тривала занадто довго і призвела до того, що чимало людей отримали психологічні травми та почуваються наляканими.

За словами адвоката, його команда подасть позови від імені 120 потерпілих, серед яких рівна кількість чоловіків та жінок. З них 25 осіб на момент скоєння злочинів були неповнолітніми й намагалися розвивати карʼєру в музичній або телевізійній галузі.

За словами Базбі, більшість випадків насильства трапилася в період з 1991 року до цього часу. Вони відбувалися на таких заходах, як “білі вечірки”, святкування Нового року та Дня незалежності США, а також на прослуховуваннях та інших вечірках, організованих Комбзом. Деяким потерпілим підмішували наркотики в напої, після чого вчиняли сексуальні дії на очах у гостей. Потерпілі, як зазначає адвокат, залишалися в стані сорому та розгубленості, не розуміючи, що з ними відбулося.

Наймолодшим потерпілим був дев’ятирічний хлопчик, який зазнав насильства під час прослуховування на Bad Boy Records у Нью-Йорку. Інший випадок стосувався 15-річного юнака, якому Комбз пообіцяв зробити його зіркою, але сказав прийти одному, без батьків. Репер, ймовірно, примусив його до орального сексу.

Базбі зазначив, що серед інших імовірних зловмисників, імена яких будуть зазначені в позовах, є люди, чиї імена викличуть шок. Він наголосив, що це не лише ті, хто спостерігав за насильством, але й ті, хто брав участь та підтримував ці дії.

Звинувачення перегукуються з раніше опублікованим обвинувальним актом на 14 сторінках, де Комбза звинувачували у використанні насильства, наркотиків і грошей для примусу жінок до сексу. Юридична команда Комбза заявила, що він не може відповідати на кожне необґрунтоване звинувачення в умовах  “безрозсудного медіацирку”.

Адвокатка продюсера Еріка Вольф підкреслила, що Комбз категорично заперечує всі звинувачення, особливо ті, що стосуються сексуального насильства над неповнолітніми. Вона заявила, що він прагне довести свою невинуватість у суді, де будуть враховані факти, а не припущення.

Прокурори повідомили, що Комбз організував складну схему, до якої залучались інші особи, які не лише знали про його дії, а й активно допомагали в пошуку потерпілих, підготовці готельних номерів з маслом для тіла, наркотиками та білизною, а також у прибиранні після злочинів. Прокурор Південного округу Нью-Йорка Даміан Вільямс зазначив, що Комбз не діяв сам, використовуючи свій бізнес та працівників для досягнення своїх цілей.

Нагадаємо, що голлівудському продюсеру Гарві Вайнштейну висунули нові обвинувачення в сексуальних злочинах. Це сталося після того, як напередодні він офіційно не визнав себе винним у справі, що стосується примусу до орального сексу в одному з готелів Мангеттену навесні 2006 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter