У Молдові заблокували сім пропагандистських сайтів, чотири з них – “ЗМІ” окупованого Криму

Дата: 29 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Молдові напередодні президентських виборів заблокували сім пропагандистських сайтів – шість російських та один молдовський.

Про це повідомила Служба інформації та безпеки в Молдові.

Фото з відкритих джерел

Чотири російських сайти – це пропагандистські медіа окупованого Криму та сайт місцевого “парламенту” – crimea.gov.ru.

Зокрема, заблоковані пропагандистські медіапортали:

  • РІА “Новости” та РІА “Новости Крым” (ria.ru, crimea.ria.ru);
  • “Независимая газета” (ng.ru);
  • “Крымская газета” (gazetacrimea.ru);
  • “Телерадио Крым” (crimea24tv.ru).

Доступ до вказаних ресурсів закрили для клієнтів усіх молдовських провайдерів. Під час спроби входу на портал з’являється попередження про загрозу безпеці.

У серпні СІБ зобов’язала інтернет-провайдерів заблокувати сайти російського “Промсвязьбанка”. Водночас 2023 року закрили доступ до п’яти сайтів, що пов’язані з російським пропагандистським інформагентством Sputnik.

Нагадаємо, що у вересні минулого року з Молдови депортували керівника російського пропагандистського ресурсу Sputnik Moldova Віталія Денисова. Йому заборонили в’їзд до країни на 10 років.

Рішення про видворення ухвалили у зв’язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці країни, уточнили в пресслужбі відомства.

У грудні того ж року в Молдові призупинили дію ліцензій шести російськомовних телеканалів, які поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також про події в цій країні.

Ліцензії на мовлення Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV призупинили на підставі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Крім того, причиною стали численні висновки Аудіовізуальної ради Молдови щодо відсутності на цих каналах “коректної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter