Молдова видворила керівника російського пропагандистського агентства Sputnik

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

З Молдови депортували керівника російського пропагандистського ресурсу Sputnik Moldova Віталія Денисова.

Також йому заборонили в’їзд до країни на 10 років, повідомили в міністерстві внутрішніх справ Молдови.

Віталій Денисов. Фото з відкритих джерел

Рішення про видворення ухвалили у зв’язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці країни, уточнили в пресслужбі відомства.

Там пояснили, що, згідно із законодавством країни, іноземця можуть оголосити небажаним, якщо він веде, вів або, ймовірно, має намір провадити діяльність, що становить загрозу національній безпеці або громадському порядку.

Водночас Денисов повідомив пропагандистським російським ЗМІ про те, що вранці 13 вересня працівники молдовської міграційної служби прийшли до нього додому, наказали сісти в авто і відвезли до аеропорту з наказом про депортацію.

Гендиректор медіагрупи “Росія сьогодні”, до якої входить мережа Sputnik, Дмитро Кисельов у зв’язку з цим заявив, що “руйнівна політика” молдовської влади переходить усі “адекватні межі міждержавних відносин”.

Ресурси пропагандистського видання Sputnik Moldova – молдавської філії агентства новин Sputnik, яке входить до державного російського медіахолдингу Russia Today, служба безпеки Молдови заблокувала невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну – 7 березня.

Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте в березні 2023 року спецслужби Молдови заблокували і їх – через поширення неправдивої інформації, що загрожує нацбезпеці в умовах надзвичайного стану.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Молдові призупинили дію ліцензій шести російськомовних телеканалів, які поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також про події в цій країні.

Ліцензії на мовлення Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV призупинили на підставі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Крім того, причиною стали численні висновки Аудіовізуальної ради Молдови щодо відсутності на цих каналах “коректної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter