Молдова заблокувала ще п’ять сайтів російського пропагандистського ресурсу Sputnik

Дата: 23 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Молдова заблокувала ще п’ять сайтів російського державного пропагандистського медіа Sputnik через публікацію на них неправдивої інформації, що загрожує національній безпеці в умовах надзвичайного стану.

Про це 22 березня повідомила Служба інформації та безпеки країни, пише Newsmaker.

Джерело: sputnik.az

Йдеться про сайти sputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.sputniknews.com, sputniknews.ru та md.sputniknews.ru. 

У Службі інформації уточнили, що звернулися до провайдерів мережевих та/або електронних комунікаційних послуг, які мають негайно заблокувати доступ молдавських користувачів до цих сайтів, згідно з розпорядженням комісії з надзвичайних ситуацій від 23 березня. У ньому йдеться про те, що інтернет-провайдери та мобільні оператори зобов’язані негайно блокувати онлайн-ресурси, що поширюють фейкову інформацію.

Раніше в Молдові заблокували портали sputnik.md, gagauznews.md, ehomd.info, rta.md, moldnod.ru та деякі інші, йдеться у повідомленні. Проте Sputnik запустив нові сайти.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Молдові призупинили дію ліцензій шести російськомовних телеканалів, що поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також про події в цій країні.

Ліцензії на мовлення Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV призупинили на підставі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Також причиною стали численні висновки Аудіовізуальної ради Молдови щодо відсутності на цих каналах “коректної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter