У Молдові призупинили мовлення шести російськомовних телеканалів

Дата: 18 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Молдові призупинили ліцензії шести російськомовних телеканалів, які поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також про події в цій країні.

Про це повідомили на урядовому сайті Молдови.

Акція протесту у Кишиневі проти російського вторгнення в Україну

Ліцензії на мовлення Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV призупинили на підставі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Також причиною стали численні висновки Аудіовізуальної ради Молдови щодо відсутності на цих каналах “коректної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні”.

МЗС Росії у свою чергу звинуватило офіційний Кишинів в “утисках російської національної меншини”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Рада Євросоюзу затвердила дев’ятий пакет санкцій проти Росії. Він, зокрема, містить призупинення ліцензій на мовлення в Європі російських каналів НТВ/НТВ Мир, Россия-1, РЕН-ТВ та Первого канала.

У Франції 14 грудня місцевий медіарегулятор Arcom закликав супутникову компанію Eutelsat припинити трансляцію трьох російських телеканалів — Россия-1, Первый канал і НТВ. В Eutelsat заявили, що виконають рішення.

Заборони на мовлення цих медіа вимагали “Репортери без кордонів”. На переконання правозахисників, контент, що транслюється на вказаних каналах, розпалює ненависть і геноцид та порушує вимоги, які місцеве законодавство висуває до телерадіомовних ЗМІ та супутникових операторів щодо поваги до людської гідності, охорони громадського порядку й “чесності, незалежності та плюралізму інформації та програм, які сприяли цьому”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter