Партія “Грузинська мрія” використала фото обстріляних міст України на передвиборчих банерах

Дата: 26 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Правляча партія Грузії “Грузинська мрія” використала фотографії українських міст, які постраждали внаслідок російських обстрілів, на своїх передвиборчих банерах. Такий підхід нібито був спрямований на те, щоб показати, що подібна ситуація може очікувати Грузію, якщо до влади прийде опозиція.

Про це повідомляють “Эхо Кавказа” (проєкт “Радіо Свобода”) та “Грузия Online”.

Партія представила серію плакатів і відеороликів, де показані кадри наслідків бомбардувань, які протиставляються фонтанам та новим автобусам у грузинських містах.

На плакатах серед іншого світлини зруйнованого Маріуполя, а також пошкоджені будівлі та церкви. Поруч із цими кадрами розміщено напис “Ні війні!”, а також перекреслені номери передвиборчих списків опозиційних партій і обʼєднань Грузії.

На іншій частині банерів розміщені фотографії грузинських міст, зокрема нічного Батумі, з підписом “Обери мир”. У “Грузинській мрії” пояснили, що такими матеріалами намагаються нагадати громадянам про загрози, до яких, на їхню думку, веде країну опозиція.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі різко засудила ці банери, назвавши їх “принизливими та образливими для культури, традицій, історії та віри”.

“Наскільки жалюгідними треба бути, щоб безсовісно пропонувати вашому народу плакат, виготовлений у кузні КДБ”, – зауважила вона.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе назвав Україну “країною, що обвалилась” і звинуватив її у невмінні знаходити винних у смертях десятків тисяч цивільних. Міністерство закордонних справ України засудило чергову “антиукраїнську” заяву.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter