У Дніпрі відкрили простір підтримки евакуйованих із Мирноградської громади Донеччини

Дата: 22 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Дніпрі запрацював простір підтримки евакуйованих жителів Мирноградської громади Донецької області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Мирноградської міської військової адміністрації.

Джерело: misto-em.org.ua

Простір призначений для налагодження комунікації між молоддю, бізнесом, владою і громадським сектором. Для цього тут планують проводити заходи для підтримки молоді та сімей, культурно-масові події, творчі зустрічі.

Ініціатива допоможе у пошуку та розвитку талановитої та обдарованої молоді, утвердженні української національної та громадянської ідентичності, популяризації здорового способу життя, а також у підтримці молодіжного підприємництва та волонтерства, стверджують організатори.

Водночас тут заплановані профілактичні заходи з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

Відвідати простір можна за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 41.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що  міська влада Мирнограда на Донеччині закрила в’їзд до двох районів міста, наближених до лінії фронту. Щодня з населеного пункту виїжджає близько 50 родин, це орієнтовно 120 дітей.

У місті 5 серпня оголосили примусову евакуацію неповнолітніх з батьками або опікунами. Станом на 20 серпня у місті залишалося 493 неповнолітніх. До повномасштабної війни місто налічувало 52 тисячі жителів, наразі тут лишається менше ніж 10 тисяч людей.

З міста евакуюють не лише людей, а й держзаклади та установи, зокрема ЦНАП, відділення Пенсійного фонду, банки. Не працюватимуть тут і продуктові магазини. З 19 серпня у Мирнограді діє довга комендантська година – з 15:00 до 11:00.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter