З полону звільнили співробітника ДСНС Олексія Данченка: росіяни катували його й прострелили руку

Дата: 14 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Під час обміну 14 вересня в Україну повернувся капітан Державної служби з надзвичаних ситуацій, кримчанин Олексій Данченко, якого росіяни захопили ще на початку повномасштабного вторгнення, катували його та прострелили руку.

Про це повідомив маркетинг-директор “Укрпошти”, ексвійськовий Макс Колесников на своїй сторінці у фейсбуку.

Олексій Данченко. Джерело: ДСНС України

У полон начальник зміни оперативно-координаційного центру ДСНС Київщини потрапив 16 березня 2022 року під час погодженої евакуації цивільних з півночі області – міста Гостомеля. Олексій поїхав у місію добровільно.

“Його схопили, катували, прострелили руку, два з половиною роки його тримали і перевозили між різними концтаборами, намагаючись видати за військового. В полоні він був стійким і мужнім, поводився як справжній українець і друг”, – написав Колесников.

Олексій Данченко – кримчанин, 2014 року свідомо обрав вчитися в Україні й залишився вірним країні.

Нагадаємо, що 14 вересня під час обміну полоненими до України повернулися 103 військовослужбовці, серед них є воїни бригади “Азов”.

А напередодні, 13 вересня, стало відомо про те, що з російського полону звільнили 49 полонених, з яких 23 – жінки. Серед них – кримська татарка Леніє Умерова, яку окупанти звинуватили у “шпигунстві”.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter