У Києві невідомі побили митрополита Кримського та Сімферопольського, військовослужбовця Климента

Дата: 11 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві в ніч на 11 вересня невідомі сильно побили військовослужбовця ЗСУ, митрополита Кримського та Сімферопольського Климента.

Про це повідомив адвокат Андрій Щекун, інформацію також підтвердили в поліції Києва.

Митрополит Кримський та Сімферопольський Климент. Джерело: УНІАН

Як пише захисник, сам церковний ієрарх так описав ситуацію. Климент приїхав до столиці на запрошення “Кримської платформи”. Близько 23:00 він ішов у напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія.

Біля монастиря його зупинили троє людей і почали бити. Климент стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось із трьох сказав: “Владико, благословіть!” Тому він вважає, що напад був спланований.

Фото із соцмереж

Додатковим доказом цього слугує й те, що для нападу було обране місце, де немає камер спостереження, стверджує владика.

“Правоохоронцям варто розібратися в ситуації, не виключено, що кривдників владики винайняли так само, як винаймають підпалювачів машин військових”, – заявив Щекун.

У поліції Києва повідомили, що обставини нападу на священнослужителя в центрі столиці встановлюються.

Інформацію про інцидент правоохоронці виявили під час моніторингу соцмереж. Зокрема, в одному з телеграм-каналів було зазначено, що троє невідомих біля Михайлівського собору напали на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ.

Подію внесли до відповідного реєстру, триває перевірка.

Митрополит Кримський та Сімферопольський Климент (Кущ Павло Миколайович) – український релігійний діяч, архієрей Православної церкви України (ПЦУ).

Від 2013 року – керівний архієрей Кримської єпархії ПЦУ. Відомий своєю активною позицією щодо захисту прав людини в окупованому Криму.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що митрополит Кримський і Сімферопольський ПЦУ Климент розкритикував український уряд за бездіяльність у релігійних питаннях, зокрема в захисті прав вірян в окупованому Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter