Ілон Маск запропонував змінити демократію на уряд, що складатиметься з “високостатусних чоловіків”

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Ілон Маск просуває в соцмережі Х теорію про те, що вільнодумна “республіка” могла б існувати лише під керівництвом “високостатусних чоловіків”, а жінкам та “чоловікам з низьким рівнем тестостерону” в ній не знайшлося б місця.

Про це повідомляє видання The Independent.

Так, Маск перепостив на своїй сторінці скриншот цієї теорії, яка, ймовірно, була створена на 4chan у 2021 році.

У теорії, яку написав анонімний користувач, стверджується, що єдиними людьми, здатними мислити вільно, є “альфа-чоловіки з високим рівнем тестостерону” та “люди з нейровідмінностями” й що саме ці “високостатусні чоловіки” мають керувати “республікою”, яка призначена лише для тих, хто вільний у своєму мисленні.

У пості також ідеться про те, що люди, які не можуть захистити себе фізично (міститься уточнення, що це жінки та чоловіки з низьким рівнем тестостерону), сприймають інформацію через призму консенсусу як механізм самозахисту.

У дописі додається, що тільки “альфа-чоловіки з високим рівнем тестостерону та люди з нейровідмінностями” (зокрема, з аутизмом) насправді здатні обʼєктивно оцінювати нову інформацію через фільтр “чи це правда?”. Саме тому, за словами автора, “республіка високостатусних чоловіків” є найкращою для ухвалення рішень, оскільки може бути демократичною, але демократія в ній доступна лише тим, хто вільно мислить.

The Independent підкреслює, що такі теорії, які пропагують гегемоністичну маскулінність, часто критикуються через сексизм і виключення певних груп, нереалістичність і “токсичність”. Вони популярні в ультраправих спільнотах.

Маск перепостив цей допис, назвавши його “цікавим спостереженням”.

Скриншот теорії в X завантажив користувач, обліковий запис якого називається AutismCapital. Він часто публікує меми, які приваблюють ультраправих користувачів і підтримують діяльність Маска.

Цей користувач стверджував, що теорія також відома як “ефект Райха” – ймовірно, йдеться про Роберта Райха, колишнього міністра праці, який минулого тижня написав статтю в The Guardian, у якій заявив, що Маск “вийшов з-під контролю” і його необхідно зупинити.

Значна частина контенту цього облікового запису в неділю була спрямована на висміювання Райха та захист Маска.

Невідомо, чи перепостив Маск теорію тому, що погодився з нею, чи тому, що вона критикувала Райха.

Нагадаємо, що Маск часто опиняється в епіцентрі різних суперечок, повʼязаних із сексизмом, ксенофобією та мізогінією. Зокрема, колишні інженери SpaceX звернулися до суду штату Каліфорнія, повідомивши про непрофесійну поведінку гендиректора компанії Ілона Маска. У документі йдеться про домагання, публікацію фотографій сексуального характеру, а також принизливі коментарі на адресу працівників. Заявники стверджують, що їх звільнили через їхні скарги щодо цього.

Фото: інстаграм-сторінка Ілона Маска

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter