У Посольстві Великої Британії в Україні відкрили Кримську кімнату

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс відкрив у своїй резиденції в Києві кімнату, присвячену звʼязкам Сполученого Королівства з Кримом, історії та культурі кримських татар.

Про це дипломат повідомив у твіттері 4 вересня.

Джерело: телеграм-канал ГУР МО

“Офіційно відкрито Кримську кімнату – спеціальний простір у моїй резиденції, присвячений Криму, зв’язкам Великої Британії з півостровом, а також історії та культурі кримського народу, зокрема кримських татар”, – написав британський дипломат.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України уточнили, що серед експонатів кімнати – модель MAGURA (безпілотний надводний апарат). Її передала британському послу постійна представниця Таміла Ташева під час урочистого відкриття Кримської кімнати.

Нагадаємо, що Рада з питань когнітивної деокупації Криму, що діє на базі Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, провела воркшоп на тему “Українці Криму: можливі кроки щодо відновлення української ідентичності у процесі когнітивної деокупації”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що учасники спротиву російській агресії в Криму передали експонати Національному музею Другої світової війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter