Прокуратура розслідує ймовірне зґвалтування підлітка на Полтавщині: чотирьох поліціянтів відсторонили від виконання службових обовʼязків

Дата: 01 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

На Полтавщині прокуратура проводить досудове розслідування щодо ймовірного зґвалтування малолітнього хлопчика, в його межах від виконання службових обов’язків відсторонили чотирьох поліціянтів – щодо них ініціювали службове розслідування через невнесення до ЄРДР відомостей про вчинення злочину після звернення батьків потерпілого.

Про це 1 вересня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Фото з відкритих джерел

Розслідування проводиться за фактом насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло, вчинених щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років – частина 4 статті 153 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, влітку 2024 року на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє осіб, серед яких неповнолітні, вчинили сексуальні дії стосовно малолітнього хлопчика, відповідні фото та відео виклали в інтернет.

Правоохоронці опрацьовують фото та відеоматеріали, оприлюднені в соцмережах.

Четверо поліціянтів відсторонені від виконання службових обовʼязків, щодо них проводиться службове розслідування через відмову внести відомості про ймовірне кримінальне правопорушення після звернення батьків потерпілого.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в середині червня цього року в селищі Котельва Полтавської області кілька підлітків побили, а тоді, ймовірно, зґвалтували малолітнього хлопчика. Це сталося на місцевому пляжі “Мусійка”. Матерям зловмисників призначили штрафи розміром 850 та 1190 гривень. 

Також двох підлітків на Одещині звинувачують у зґвалтуванні 37-річної жінки. За це їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter