Бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через умови в лікарні на Одещині

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля оголосив голодування через умови перебування в одному з медичних закладів Одещини. Парамедик заявив, що пацієнтів годують перевареною їжею, схожою на клей, а в палатах на стінах пліснява.

Відповідний допис військовий опублікував у своїх соцмережах. 

Петро Конопля показує страви, якими годують під час лікування у психлікарні. Скриншот із відео Петра Коноплі

За словами Петра Коноплі, наразі він перебуває на лікуванні в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Парамедик заявляє, що харчування у цьому закладі як для військових, так і для цивільних погане та називає його гидотою.

“Треба мати неймовірний талант, щоб із нормальних продуктів приготувати таку гидоту, якою нас тут годують, а тут лікуються військові й збалансоване харчування — це частина лікування. Це не лікування, а катування з нашого добровільного мовчання!” — написав Петро Конопля.

На відео, яке він опублікував у соцмережах, парамедик показав кілька страв, якими пацієнтів годують у місцевій їдальні. Серед них — вівсянка на молоці, її військовий назвав молочним клеєм, на вечерю в один з днів був рис, за словами військового — переварений. В інший день — макарони з тушкованкою замість м’яса, переварена гречка.

Також на відео Петро показав стан палати. На стінах — тріщини та пліснява, зазначає військовий.

“Чому я думаю, що маю право оцінювати їжу у лікарні? Тому що за ці майже три роки війни я отримав чотири поранення, був в абсолютно різних лікарнях та реабілітаційних центрах, і там годують нормально, смачно. Є овочі, є фрукти. Тому, коли я потрапляю до лікарні, розумію, що приїхав від’їстися, щоб повернутися повним сил назад на службу”, — зазначив парамедик.

За словами Петра, йому обіцяли провести перевірку та покращити харчування, але цього не відбулося. При цьому у лікарні, зазначає військовий, чудова і гарна кухня. Після розголосу, додав Петро, йому повідомили, що його переведуть до іншої лікарні. У відповідь на це чоловік оголосив голодування.

“Мене переводять в іншу лікарню, де годують краще, але тут залишаються пацани, які будуть їсти ту ж саму гидоту. Як вирішується питання? Мене просто переводять якомога далі, як проблему якусь. Я оголошую голодування: з цього моменту нічого не їм, п’ю тільки воду, доки у хлопців не вирішиться питання”, — сказав він у відеозверненні.

Публічно у лікарні поки що на цю ситуацію не відреагували. 

Нагадаємо, раніше Міноборони запровадило нові правила для подання та розгляду рапортів для військових ЗСУ, МО та Державної спеціальної служби транспорту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter