Для ветеранів та ветеранок доступні понад 200 вакансій у держслужбі та місцевому самоврядуванні

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд запустив електронну карту вакансій державної служби та органів місцевого самоврядування для ветеранів та ветеранок.

Про це розповіли в Мінветеранів. 

Скриншот

Нині на платформі вже понад дві сотні вакансій, більшість із яких стосуються державної служби. Також можна знайти вакансії в органах місцевого самоврядування та військових адміністраціях. 

Посадовці кажуть, що мапу оновлюють щодня. 

Реформа державної служби спрямована на те, щоб “галочок” на конкурсах, під час відбору на посаду, не було. Також під час війни конкурси не діють, вони перестали бути обовʼязковою умовою. Якщо інформація про вакансію, яку можуть знайти ветерани та ветеранки на платформі, цікавить кандидата і вони підходять за представленими вимогами – достатньо відгукнутися за контактами, подати резюме та додатки, інформація про які буде вказана там же, на платформі. І цього буде достатньо для розгляду кандидатури на посаду”, – розповідає в ефірі Громадського радіо директорка Департаменту цифрового розвитку та трансформації Мінветеранів Надія Адаменко.

Переглянути електронну мапу можна за посиланням

Нагадаємо, що всього 7% опитаних ветеранів та чинних військових планують пов’язати життя з армією після перемоги. 

В Україні вже налічують 1,2 мільйона ветеранів, а понад 40% опитаних українців не відкидають, що самі стануть ветеранами. Попри високий рівень довіри до ЗСУ ті, хто повернувся з фронту, стикаються з нерозумінням суспільства.

Більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. Якщо ж ветеран має інвалідність, то в цьому разі брак знань серед роботодавців призводить лише до більшої недовіри.

Фотографія обкладинки: Вечірній Київ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter