“Син навіть плавати не вмів”: у Тисі могли знайти тіло зниклого на Прикарпатті студента

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У річці Тиса прикордонники могли виявити тіло студента Олександра Гашевського, якого рідні шукали після того, як він зник на Прикарпатті. Батьки студента не підтверджують факту смерті, бо ще не їздили на впізнання, а посадовці, яких рідні звинувачують у вбивстві, відкидають будь-які закиди в причетності до випадку.

ZMINA розповідає, що відомо. 

Олександр Гашевський. Фото: фейсбук-сторінка Олега Веремієнка

Про ймовірну смерть Гашевського його батькам повідомили 26 липня поліціянти зі Львова.

Адвокат родини Олег Веремієнко 30 липня сконтактував з Мукачівським прикордонним загоном, і з’ясувалось, що тіло молодого чоловіка з нібито студентським Гашевського знайшли півтора тижня тому угорські прикордонники.

Востаннє хлопець спілкувався з батьком 14 липня, а після цього, як вважають рідні та адвокат, його затримали представники ТЦК та СП. Військові цю версію відкидають, хоча захисник родини розповідав про таємного свідка, що підтверджував факт спілкування хлопця з представниками центру комплектування на блокпосту. 

Батьки студента на впізнання тіла не їздили, однак бачили три фото, за якими ідентифікувати сина не змогли. 

“Тіла самого не було. Воно нібито знаходиться у Румунії або Угорщині, бо сказали, що знайшли у Тисі. Показали нам якісь фото, з яких неможливо сказати, хто на них, бо вони зроблені аматорами. Адвокат писав запити у посольства. Але станом на зараз ніякої нової інформації немає”,розповідає батько студента в коментарі “Українській правді”. 

Батько додає, що його син не вмів плавати, тож до річки підходити б не став.

Ілюстраційне зображення. Фото: pershij.com.ua

Разом з цим у коментарі тій же “Українській правді” речник ДПСУ Андрій Демченко говорить, що прикордонники інших країн офіційно нічого не повідомляли українським колегам про виявлення тіла Гашевського.

“Суміжні сторони офіційно не інформували українських прикордонників про виявлення тіла громадянина України, яке б належало даній особі. Однак не можемо виключати того, що подібне могло статися, зважаючи, що тіла людей, зокрема які намагаються незаконно перетнути кордон, виявляли як військовослужбовці ДПСУ, так і на суміжній території прикордонники тих країн”, – сказав він.

Демченко переконує, що “будь-які закиди щодо неправомірних дій щодо осіб, яких затримуємо під час спроб незаконного перетину кордону, не відповідають дійсності”. 

Нагадаємо, що цього року детективи ДБР затримали на кордоні з Румунією військовослужбовця ДПСУ, якому готувалися повідомити про підозру в перевищенні службових повноважень через убивство цивільного чоловіка. 

Прикордонники нібито намагалися затримати порушника та зробили “кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї”. Чоловік, за словами детективів, помер унаслідок кульового поранення в голову. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter