За неповний поточний рік кількість залежних від азартних ігор в Україні офіційно збільшилась удвічі

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Кількість людей з обмеженнями через ігрову залежність збільшилась в Україні у 2 рази за перші пів року 2024-го, тож нині у відповідному реєстрі налічують понад 7,8 тисячі людей.

Про це розповіли в Опендатабот.

Скриншот відео GK_Inspector

Реєстр залежних від азартних ігор функціонує з 2021 року, а його робота була однією з умов легалізації таких ігор. До списку можна потрапити за заявою родичів і постановою суду, а також за власним бажанням. Детальніше про роботу переліку можна дізнатись за посиланням.

Ще до початку повномасштабного вторгнення росіян прогнозували, що у найближчі роки пів мільйона українців можуть стати залежними від азартних ігор. Нині 99% з понад 7,8 тисячі людей у реєстрі внесли себе самостійно, кажуть в Опендатабот.

“4 585 осіб було занесено за перші шість місяців 2024 року. Це на 18% більше, ніж за попередні 2,5 року загалом. Щомісяця реєстр поповнюється в середньому на 760 осіб. Для порівняння, у першому півріччі 2023-го цей показник становив 115 осіб, а у перший рік повномасштабного вторгнення — лише 26 осіб щомісяця”, — додають там.

Рекордним за кількістю внесень у реєстр виявився квітень 2024 року, коли туди занесли 1 041 нову людину.

За весь час існування переліку з нього вилучили 582 людини, переважна більшість яких — 71% — у 2024 році.

Нагадаємо, що експерти ВООЗ оцінювали кількість українців, яким через повномасштабну війну загрожує гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад, у приблизно 10 мільйонів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter