Росіяни готують фестиваль пропагандистських медіа з окупованих регіонів

Дата: 24 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії готують фестиваль пропагандистських медіа, що діють на окупованих територіях України.

Захід під назвою “АСТРА 2024” відбудеться вдруге, пише ZMINA з посиланням на росЗМІ.

Джерело: uainfo.org

Фестиваль організує “Фонд розвитку нових медіа” за підтримки президента РФ. Окупанти анонсували участь у ньому “журналістів” так званих “ДНР”, “ЛНР”, а також окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

Російський пропагандист, продюсер фестивалю, перший заступник голови “комісії зі ЗМІ громадської палати РФ” Олександр Малькевич заявив, що якщо минулого року нагороди отримали лише телевізійники, то цього року взяти участь у конкурсі можуть усі ЗМІ, зокрема й інтернет-медіа.

Як пояснив Малькевич, на фестивалі “конкурсанти зможуть обмінятися досвідом, побачити, як розвивається російська журналістика, та побувати на майстер-класах досвідчених журналістів і медіафахівців з інших регіонів Росії”.

Нагадаємо, що на початку 2024 року за підтримки федерального уряду РФ на окупованій частині Запорізької області росіяни розпочали створення пропагандистського медіаконгломерату “Нові регіони”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни заохочують молодь на окупованих територіях до пропагандистської діяльності безоплатними поїздками до захопленого ними Криму: путівки “Нові горизонти” надаються в межах урядової програми “Більше, ніж подорож”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter