Росіяни планують створити медіаконгломерат “Нові регіони” на окупованих територіях – ISW

Дата: 02 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За підтримки федерального уряду РФ на окупованій частині Запорізької області росіяни планують створити медіаконгломерат “Нові регіони”.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Ілюстрація з відкритих джерел

Куратором майбутнього медіа призначили першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, йдеться у звіті ISW.

Кирієнко очолив заходи з “консолідації соціокультурного контролю над окупованими територіями України через інформаційний простір”, наголосили аналітики інституту.

За даними ISW, окупаційний “губернатор” окупованої території Запорізької області Євген Балицький заявив, що зустрічався з Кирієнком 31 грудня. Вони обговорили розвиток культурних програм російського керівництва на окупованій території області на 2024 рік. Зокрема, й створення медіаконгломерату “Нові регіони”, який працюватиме над медіапроєктами на окупованих територіях за підтримки Кремля.

Нагадаємо, що колаборант-пропагандист Володимир Рогов, який веде антиукраїнську діяльність на окупованих територіях Запорізької області, потрапив під санкції Євросоюзу.

Рогов позиціює себе як “член головної ради” окупаційної “адміністрації” Запорізької області. Він веде телеграм-канал, що поширює пропагандистську, маніпулятивну та часто фейкову інформацію про ситуацію та події на окупованій території Запорізької області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter