Запорізький колаборант-пропагандист Володимир Рогов потрапив під санкції ЄС

Дата: 22 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Колаборант-пропагандист Володимир Рогов, який веде антиукраїнську діяльність на окупованих територіях Запорізької області, потрапив під санкції Євросоюзу.

Інформація про це з’явилася 21 липня на офіційному сайті ЄС.

Джерело: myrotvorets.center

У повідомленні наголошується, що санкції до нього застосували через антиукраїнську діяльність.

“Виступав проти української влади та за входження Запорізької області до складу Російської Федерації. Він також сприяв видачі російських паспортів у місті Мелітополь. У цій ролі він відповідає за підтримання або здійснення дій або політики, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, або стабільності чи безпеці в Україні”, — йдеться в документі.

Рогов позиціює себе як “член головної ради” окупаційної “адміністрації” Запорізької області. Він веде телеграм-канал, що поширює пропагандистську, маніпулятивну та часто фейкову інформацію про ситуацію та події на окупованій території Запорізької області.

За даними видання “Детектор медіа” активну проросійську й антиукраїнську діяльність чоловік розпочав ще 2007 року.

За результатами моніторингу проєкту “Перевірено.Запоріжжя” Рогов входить до п’ятірки головних розповсюджувачів фейків у регіоні.

Водночас під санкції ЄС потрапив екснардеп-зрадник Євген Балицький, якого росіяни незаконно призначили “головою військово-державної адміністрації” окупованої частини Запорізької області. Його телеграм-канал, згідно з моніторингом “Перевірено.Запоріжжя”, посідає перше місце в переліку маніпуляторів Запорізького регіону і друге — в поширенні фейків.

Нагадаємо, що 21 липня у відповідь на продовження агресивної війни Росії проти України Рада ЄС ухвалила нові санкції проти РФ.

До фізичних осіб та юросіб, які потрапили до санкційних списків, застосовують заборону на поїздки та заморожування активів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter