Для українських біженців у Чехії збільшать розмір гуманітарної допомоги

Дата: 20 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У Чехії уряд ухвалив рішення про збільшення розміру гуманітарної допомоги для українських біженців. Документ набуде чинності з 1 серпня. 

Про це інформує Radio Prague International.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Зазначається, що гуманітарна допомога біженцям складається із виплат на житло та проживання. З 1 серпня вона складатиме для вразливих категорій до 6000 крон (237 євро) на місяць, а для всіх інших  до 4000 крон (58 євро).

За рішенням уряду для нарахування допомоги в одному домогосподарстві й надалі будуть враховуватися до п’яти осіб. Важливою зміною є те, що більше суми виплат не відрізнятимуться залежно від того, чи внесене житло, де живуть біженці, до спеціального реєстру, чи ні.

Претендувати на гуманітарну допомогу зможуть тільки домогосподарства біженців, у яких доходи не перевищують прожиткового мінімуму та витрат на житло, які розрахувало Мінпраці.

Нагадаємо, українські біженці зі статусом тимчасового захисту, які захочуть повернутися на батьківщину, тепер мають можливість отримати допомогу від держави, що приймає. Так, з червня поточного року Чехія допомагатиме частині українців повернутися до України. Зокрема, куплятиме квитки на транспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter