Армія РФ протягом доби обстрілювала Невське на Луганщині: є поранений та руйнування

Дата: 18 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російські військові практично цілу добу 17 липня обстрілював Невське Луганської області. Внаслідок цього місцевий мешканець отримав поранення, а також згорів будинок.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Фото: Главком

“Окупанти били по Невському впродовж доби майже безперервно. Застосовували артилерію та безпілотники. Під час чергового обстрілу поранень зазнав місцевий житель 1974 року народження. Поліцейські Луганщини евакуювали його до найближчої лікарні в Лимані, де постраждалому надали першу медичну допомогу. Також в селі є чергові руйнування житлового фонду. Один із будинків після влучання російського снаряда згорів вщент. Декілька – пошкоджені”, – зазначив Лисогор.

За його словами, ще один населений пункт громади – Макіївку – окупанти обстрілювали з реактивної та ствольної артилерії, а також здійснювали скиди з БпЛА.

Минулої доби бої точилися поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки та Греківки.

Лисогор також розповів, що зарплату шахтарям “ЛНР” так і не платять, попри появу широко розрекламованих “інвесторів”. Так званий “міністр палива, енергетики та вугільної промисловості” поїхав до Москви, де отримав вказівку “шукати кошти для інвесторів самостійно”.

“Тож, заборгованість по зарплаті гірникам з Довжанська, Сорокиного та Ровеньків мають ліквідувати шляхом реалізації залишків вугілля та товарно-матеріальних цінностей підприємства “Східвугілля”. Тобто, продаватимуть все, що є. Коли? Пообіцяли “найближчим часом”, – додав очільник Луганської ОВА.

Нагадаємо, що в окупованому Луганську демонтували пам’ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору, 1932–1933 років на Луганщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter