Парамедикиня Катерина “Пташка” Поліщук просить Зеленського відсторонити комбрига 59 ОМПБр за нехтування життями солдатів

Дата: 15 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Парамедикиня Катерина “Пташка” Поліщук, яка пройшла російський полон після оборони “Азовсталі”, звернулася до головнокомандувача та президента України Володимира Зеленського, щоб той відсторонив командира 59 окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука, якого звинувачує, між іншим, у нехтуванні життям та здоровʼям особового складу.

Про це Поліщук написала на сторінці у фейсбуку.

Фото: фейсбук-сторінка Катерини Поліщук

Парамедикиня зазначила, що понад рік перебувала в зоні ведення бойових дій пліч-о-пліч з 59 ОМПБр ім. Якова Гандзюка, коли командували Вадим Сухаревський та Максим Стеценко. Втім, невдовзі на посаду командира призначили Шевчука.

Поліщук звернула увагу, що нині тисячі військовослужбовців залишаються виконувати бойові завдання в зоні ведення бойових дій під його керівництвом.

Парамедикиня додала, що припинила співпрацю з 59 окремою мотопіхотною бригадою.

“Та не всі мають таку можливість – опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною. Прошу вжити заходів та усунути від прийняття важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі. Військова честь та честь офіцера – не пусті слова. Принаймні такими вони не повинні бути”, – говорить вона.

У Генштабі, реагуючи на звернення, розповіли про виїзд до зони відповідальності з’єднання комплексної робочої групи на чолі з начальником Військової служби правопорядку ЗС України. Вони мають провести перевірку та встановити всі обставини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter