Фахівці із супроводу ветеранів почнуть працювати вже восени – Порхун

Дата: 15 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Восени 2024 року в Україні почнуть працювати фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Про це в інтервʼю Інтерфакс-Україна повідомив виконувач обовʼязків міністра в справах ветеранів України Олександр Порхун.

Фото: Pexels

Він зазначив, що Кабінет Міністрів України вже ухвалив постанову про порядок використання субвенції для реалізації роботи цих фахівців. Є також урядове рішення, яке дозволяє використовувати бюджетні кошти на професійну адаптацію, зокрема підвищення кваліфікації, отримання професійно-технічної та вищої освіти, а також другої вищої освіти. 

“У нас залишився основний проєкт постанови – порядок оплати праці та порядок функціонування самої інституції фахівця із супроводу”, – сказав Порхун.

Після затвердження всіх документів до кінця червня або початку серпня Міністерство в справах ветеранів зможе відкрити набір фахівців із супроводу, після чого проводитиметься тестування і навчання кандидатів.

Порхун також зазначив, що, якщо все піде за планом, фахівці розпочнуть виконувати свої обов’язки вже восени.

“Беручи до уваги кількість учасників бойових дій і ветеранів війни, яку маємо, то ми плануємо працевлаштувати 11 тисяч фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих. Зокрема, до кінця цього року відберемо 3 тисячі. Далі будемо дивитися за потреби. Якщо кількість ветеранів збільшуватиметься і потрібно буде збільшення кількості фахівців, ми зможемо це робити”, – підкреслив він.

У травні Порхун повідомив, що проєкт “Помічник ветерана” трансформувався у “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб” і незабаром почне реалізовуватися. У 2024 році на реалізацію проєкту впровадження фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб виділять 3,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, запит на зменшення бюрократичних процедур є серед ветеранів, втім дослідження також показують, що популярними серед них є електронні послуги, а побоювань щодо персональних даних вони не поділяють.

Правозахисники після відставки колишньої очільниці Мінветеранів радили урядовцям, як якісно змінити роботу відомства. Детальніше з їхніми пропозиціями можна ознайомитися за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter