Активісти “Жовтої стрічки” передають грошову премію Сахарова на підтримку “Охматдиту”

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Рух “Жовта стрічка” передасть грошову премію Сахарова на підтримку київської лікарні “Охматдит”, яку напередодні, 8 липня, росіяни атакували ракетами.

Про це рух повідомив у своєму телеграм-каналі. 

Обкладинка каналу руху “Жовта стрічка”

“Жовта стрічка” вирішила скерувати свою частину грошової винагороди за премію Сахарова, яку рух отримав 2022 року, на підтримку Фонду дитячої лікарні “Охматдит” у Києві.

Активісти поінформували про це рішення Європейський парламент.

“Сума внеску складає понад 350 тисяч гривень і буде використана для критично важливих потреб лікарні в цей важкий час”, – повідомляє рух.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала в багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних.

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. Для удару російські військові використали ракету Х-101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря – земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”.

Окрім цього, відомо про загиблих і поранених у Кривому Розі, Дніпрі та Покровську.

У світі нову атаку російських військових назвали справжнім терором.

Усі наявні матеріали та докази, повʼязані з масованою атакою РФ 8 липня, Україна передасть до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter