З “Охматдиту” транспортували 94 дітей, 68 – залишилися на лікуванні у вцілілих будівлях медзакладу

Дата: 09 Липня 2024
A+ A- Підписатися

8 липня, у момент, коли російська ракета влучила в дитячу лікарню “Охматдит”, там перебували 627 дітей. Наразі 94 дітей перевезли звідти до інших медичних закладів Києва.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Фото: МОЗ України

Водночас 68 дітей залишилися на лікування у вцілілих будівлях лікарні.

Крім того, лікарі обстежили 465 дітей, які потребували планового лікування, і тимчасово виписали додому. З їхніми батьками підтримують зв’язок.

За даними МОЗ, восьмеро дітей-пацієнтів зазнали поранень унаслідок ракетного удару по “Охматдиту”, двоє дорослих загинули.

Фото: МОЗ України

Одразу після обстрілу “Укрзалізниця” зазначила, що надасть прихисток на лаунж-зонах вокзалу та відвезе куди потрібно всі родини, які перебували в “Охматдиті”, якщо є така потреба.

Працівники “Укрзалізниці” заберуть пацієнтів автівкою або мікроавтобусом там, де потрібно (якщо потрібне медичне транспортування, треба повідомити окремо), розмістять і нагодують у лаунж-зоні на вокзалі та відправлять зручним потягом, якщо потрібно додому чи на лікування в інше місце.⠀

Черговий контактний номер (24/7): +38 099 425 64 52.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала в багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних.

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. Для удару російські військові використали ракету Х-101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря – земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”.

Окрім цього, відомо про загиблих і поранених у Кривому Розі, Дніпрі та Покровську. У світі нову атаку російських військових назвали справжнім терором.

Усі наявні матеріали та докази, повʼязані з масованою атакою РФ 8 липня, Україна передасть до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter