У звʼязку з російськими обстрілами Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Україна ініціює проведення надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН через російські атаки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском у Варшаві, повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

Фото: hromadske / Вікторія Коломієць

“Україна ініціює скликання надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею”, – сказав Зеленський.

Президент запевнив, що Україна відновить усе, що зруйнували сьогодні російські окупанти.

“Ми маємо всі працювати над тим, щоб притягти до відповідальності Росію за терор і Путіна – за накази завдавати ударів”, – наголосив голова держави.

Він зазначив, що на всі мирні ініціативи Росія відповідає ударами по будинках та лікарнях, тому міжнародна спільнота має примусити РФ до миру. 

Міністерство закордонних справ України також каже, що Росія, яка зараз головує в Раді Безпеки ООН, насправді дестабілізує та руйнує світову безпеку.

“Цинічно і несправедливо. Насправді єдине, що робить Росія щодо світової безпеки, – це її дестабілізація та руйнування”, – підкреслили в установі.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала у багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних. 

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. Для удару російські військові використали ракету Х–101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря — земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”. 

Окрім цього, відомо про загиблих і поранених у Кривому Розі, Дніпрі та Покровську. У світі нову атаку російських військових назвали справжнім терором.

Наразі відомо, що внаслідок російської масованої ракетної атаки загинула 31 людина, ще близько 140 – зазнали поранень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter