Акцент на “мирний план” Путіна: Кремль розробив нову методичку для медіа

Дата: 06 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російська влада розробила нову методичку для державних і провладних медіа, у якій акцент зроблено на “мирний план” Путіна і його слова про переговори з Україною на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС).

Про це пише проросійське видання “Медуза”, у розпорядженні якого опинився примірник документу.

Російська пропаганда розробила нову методичку  Джерело: uainfo.org

На саміті ШОС в Астані 4 липня російський диктатор торкнувся “мирного врегулювання української кризи”. Він заявив, що припинення вогню неможливе до початку переговорів, а для початку обговорення питання “глобальної безпеки” треба дочекатися виборів у США, що відбудуться у листопаді нинішнього року.

Після цього виступу Кремль рекомендував російським пропагандистам перейменувати “СВО”, адже назва “спеціальна військова операція” звучить всупереч твердженням Путіна про “мирний план”. У методиці детально розписано, як саме пропагандисти мають висвітлювати “мирні ініціативи” РФ.

Зокрема, повномасштабне вторгнення до України пропагандистам відтепер треба називати “українським конфліктом” замість “СВО”. Журналісти провладних медіа мають підкреслювати, що “Росія не відмовляється від діалогу”, але “Україна і Захід розмовляють мовою ультиматумів”.

Водночас в середині червня з черговим ультиматумом виступив саме Путін, нагадує “Медуза”. Тоді він заявив, що Росія готова зупинити військові дії, якщо Україна віддасть всю територію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей разом з неокупованою частиною і відмовиться від планів вступу до НАТО. Також Путін вимагав, щоб Захід скасував всі антиросійські санкції.

Також у методичці слова Путіна рекомендується характеризувати як “чітку позицію”, що “позбавляє Київ і Захід можливостей для вивертів та обману”. Водночас пропагандисти мають розповідати росіянам про те, що Київ “дискредитував себе і може легко зрадити будь-які домовленості”.

Більше про методи російських пропагандистів читайте в матеріалі ZMINA

Від “Україна 404” до “Росія відродила життя”: як змінювалася за 10 років кремлівська пропаганда на окупованих територіях

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter