Держдеп США: Корупція заважає долати в Україні проблему торгівлі людьми

Дата: 25 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Україні корупція залишається перешкодою для боротьби з торгівлею людьми. 

Про це йдеться у звіті Держдепу США щодо стану справ із сучасним рабством у світі. 

Ілюстраційне зображення. Фото: rovienna.iom.int

Автори звіту серед іншого звертають увагу, що українські суди продовжують ухвалювати м’які вироки винним у торгівлі людьми. На цю проблему вже не перший рік звертають увагу уряду українські правозахисники. 

Ризики торгівлі людьми підвищує й недосконалий підхід у державному нагляді за дітьми, евакуйованими з українських закладів опіки. Автори звіту звертають увагу, що переважна кількість тих, хто був вимушений покинути Україну через війну, – це жінки та діти, які перебувають у зоні ризику. 

У підсумку Україна у звіті опинилася серед країн, що докладають значних зусиль для дотримання мінімальних стандартів щодо боротьби із сучасним рабством, втім не повністю їх дотримуються. 

Нагадаємо, що корупція руйнівно впливає на права людини. Українці називають корупцію однією з найголовніших проблем країни, але протидія їй, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні.

Як показують останні дослідження, корупція у світі процвітає, але як демократичні, так і авторитарні лідери не діють. Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch за підсумками 2023-го констатувала – світові лідери самоусунулися від захисту прав людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter