Школярів з окупованих Донеччини та Луганщини вивозять до Москви на історико-патріотичні збори

Дата: 18 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Школярів з окупованих Донеччини та Луганщини протягом цього місяця вивозитимуть на історико-патріотичні збори до заповідника “Бородинське поле” під Москвою. Окрім українських дітей з окупованих територій збори відвідають підлітки з Приморського краю, Томська, Смоленська, Сургута й Підмосков’я. За дві зміни учасниками зльоту стануть 380 з окупованих регіонів Донецької та Луганської областей й Росії.

Про це повідомляють окупаційні медіа Луганської області. 

Джерело: росЗМІ

Так, за інформацією окупантів, у Московській області на території музею-заповідника “Бородинське поле” стартувала перша зміна історико-патріотичних зборів для дітей “Бородіно-2024”.

У межах нав’язування своєї пропаганди росіяни підготували для українських підлітків “історичні” лекції та фільми, заняття з тактичної, стройової, висотної, медичної підготовки. Зустріч з військовими збройних сил РФ, які брали участь у війні проти України.

Крім того, для школярів працюватимуть інтерактивні майданчики з елементами реконструкції різних епох воєнної історії Росії.

Раніше юристка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська пояснювала, що перевиховання українських підлітків та молоді дуже добре вписано в політику Російської Федерації і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту (перебування у ВПК. – Ред.). Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

Як раніше писала ZMINA, щоб інтегрувати молодь окупованих регіонів України в загальноросійський простір, окупаційна влада залучає їх до участі в акції на підтримку мешканців Бєлгорода та навколишніх населених пунктів.

За два роки окупації та 10 років російської пропаганди деякі діти з тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської області вже самі розповідають про злих укропів, які хочуть їм нашкодити, а також про утиск російської мови, нацистів і Бандеру. Тобто транслюють усі наративи російської пропаганди.

Також росіяни використовують дітей з окупованих територій для поширення своїх наративів у Білорусі.

А до 9 травня окупанти з так званої комісії захисту прав неповнолітніх влаштували пропагандистські уроки для учнів початкової школи на окупованих українських територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter