Нідерланди виділять 10 мільйонів євро на мовні курси для українських біженців

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Нідерландів вирішив виділити додаткові 10 мільйонів євро на мовні курси для громадян України, які були змушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію.

Про це повідомляє нідерландський уряд.

Фото: Giftsenda

Це фінансування дозволить місцевій владі в Нідерландах продовжувати організовувати мовні курси для українців у 2025 році.

“Вивчення мови допомагає українцям знайти роботу, для якої вони були підготовлені в Україні. Знання мови також сприяє встановленню контактів з місцевими жителями та участі у житті суспільства”, – пояснили в уряді країни.

У 2023 році Нідерланди вже виділили 15 мільйонів євро на мовні курси, а на початку цього року ще два мільйони євро.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції Нідерландів просить українських біженців, які нині перебувають на території країни, за можливості переселятися з притулків в орендоване житло. Водночас влада заявляє, що країна підтримуватиме українських біженців так довго, як це буде необхідно.

Понад 100 тисяч українців уже знайшли притулок у Нідерландах. Багатьма з них опікуються муніципалітети, підтримку яким надають численні неурядові організації та волонтери, а також багато інших українців, що переїхали до Нідерландів раніше або після початку війни.

У січні цього року члени партії “Фермерсько-громадянський рух” запропонували уряду Нідерландів повернути до України частину громадян, які знайшли в країні прихисток від війни. На думку депутатки Мони Кайзер українські біженці могли б повернутися на “Захід України”, що видається їй “відносно стабільним”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter