Влада Нідерландів закликає українців переселятися з притулків в орендоване житло

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство юстиції Нідерландів просить українських біженців, які нині перебувають на території країни, за можливості переселятися з притулків в орендоване житло. 

Про це йдеться на сайті посольства України у Нідерландах.

Фото: Getty Images

У заяві зазначається, що країна підтримуватиме українських біженців так довго, як це буде необхідно. Понад 100 тисяч українців уже знайшли притулок у Нідерландах. Багатьма з них опікуються муніципалітети, підтримку яким надають численні неурядові організації та волонтери, а також і багато інших українців, що переїхали до Нідерландів раніше або після початку війни.

Водночас багатьом муніципалітетам стає важче знайти відповідні місця, а існуючі локації майже заповнені. 

“Ми закликаємо тих українців, які перебувають у притулках і мають змогу самостійно винаймати житло, обміркувати таку можливість. Якщо ви приїхали до Нідерландів вперше, ви можете вказати таке бажання, коли реєструватиметесь у першому пункті прибуття, і, наприклад, також отримати інформацію про нідерландський ринок житла в країні”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві також додали, що нині вони намагаються “забезпечити найбільш уразливі категорії біженців з України в Нідерландах нагальним житлом”.

Нагадаємо, що у Нідерландах впродовж 2022 року кількість українців, які постраждали від торгівлі людьми, збільшилася у сім разів. З 814 заяв про торгівлю людьми 51 стосувалася постраждалих українців, у 2021 році від українців було лише 7 заяв.

Крім того, щонайменше 213 українців, які прибули до країни та пішли працювати, звернулися до FairWork – організації, що бореться з трудовою експлуатацією.

Найбільше українці скаржилися на невиплату заробітної плати, а також на необхідність платити посереднику. Були випадки, коли людина працювала понад 10 годин на день за зарплату, меншу за мінімальну, чи взагалі після місяця роботи не отримувала грошей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter