У Нідерландах за минулий рік значно збільшилася кількість українських біженців, які стали жертвами торгівлі людьми

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
У Нідерландах впродовж 2022 року кількість українців, які стали жертвами торгівлі людьми, збільшилася у сім разів.
 
Про це повідомляє видання NOS.
 
Фото: ANP

“Кількість українців, які стали жертвами торгівлі людьми, суттєво зросла, констатує національний доповідач у справах торгівлі людьми в Нідерландах. З 814 заяв про торгівлю людьми 51 стосувалася постраждалих українців, у 2021 році було заявлено лише про 7 українських жертв”, – йдеться у повідомленні.

За словами національної доповідачки Нідерландів з питань експлуатації та торгівлі людьми Конні Рейкен, ситуація викликає особливе занепокоєння, адже йдеться про людей, які тікали від війни.

“Біженці часто не знають ситуації в Нідерландах і не володіють мовою. Це робить їх уразливими до подібних практик”, – сказала вона.

За словами Рейкен, жертв може бути значно більше. Вона також зазначила, що влада Нідерландів не має повної картини того, що відбувається. Зокрема, через те, що жертви не звертаються до правоохоронців, бо іноді до кінця не усвідомлюють, що відбувається, а іноді не знають, куди звертатися по допомогу.

Вона також наголосила, що слідчі органи мають приділяти більше уваги цьому питанню.

Нагадаємо, у березні поточного року стало відомо, що понад 200 українських біженців, які виїхали через повномасштабну війну РФ проти України, постраждали від трудової експлуатації у Нідерландах.

Щонайменше 213 українців, які прибули до Нідерландів та пішли працювати, звернулися до FairWork, організації, що бореться з трудовою експлуатацією.

Найбільше українці скаржилися на невиплату заробітної плати, а також на необхідність платити посереднику. Були випадки, коли людина працювала понад 10 годин на день за зарплату меншу від мінімальної чи взагалі після місяця роботи не отримувала грошей.

Раніше ZMINA повідомляла, що унаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко збільшилася кількість випадків торгівлі людьми та сексуальних злочинів щодо українок, про це заявляла Генеральна секретарка ОБСЄ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter