Смерть чоловіка на ВЛК на Житомирщині: слідчі розслідують справу як умисне вбивство

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону відкрила кримінальне провадження щодо факту смерті військовозобов’язаного за статтею “Умисне вбивство”і

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Загиблий Сергій Ковальчук. Фото: “Суспільне”

За даними слідства, чоловіка доставили до РТЦК та СП Житомирської області для проходження ВЛК. За попередньою інформацією, там у нього стався епілептичний напад, тож каретою швидкої його доставили до реанімації. 

“2 червня у лікувальному закладі лікарі констатували його смерть. Наразі встановлюються всі обставини події”, – розповіли правоохоронці. 

Рідні загиблого Сергія Ковальчука не вірять у версію зі смертю через напад епілепсії, та вважають, що це сталось через побиття.

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні, куди доставили Ковальчука, розповів “Суспільному”, що стан чоловіка під час потрапляння до закладу “був вкрай важкий”.

“Перебував у комі з діагнозом “закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім’яної кістки, правобічна внутрішньочерепна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами”, – говорив Анатолій Бортник

У місцевому ТЦК та СП переконують, що Ковальчук помер, бо його “схопив епілептичний напад”, спричинений тривалим вживанням алкоголю”. 

“Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво”, – кажуть там. 

Нагадаємо, що нещодавно в Кривому Розі в ТЦК також нібито від нападу епілепсії помер чоловік. Рідні кажуть, що його забили в центрі, а епілепсії він не мав.  

Це не перший подібний випадок. Так, у квітні в Закарпатській області дорогою до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер. Згодом стало відомо, що ВЛК визнала його придатним. 

До цього, в лютому, помер 49-річний мешканець Тернопільщини. “Швидка” доправила його до місцевої лікарні з території ТЦК, а загинув він нібито через “напад судом”, також спричинених епілепсією. Чоловік прийшов до ТЦ, щоб звірити військово-облікові документи та пройти військово-лікарську комісію. 

Також на Закарпатті хлопець намагався вкоротити собі віку в ТЦК та СП, але посадовці пов’язують це з “вживанням наркотиків”, а не з імовірним тиском, про який кажуть рідні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter