Будівельники відновили майже 900 об’єктів медичної системи, пошкоджених російськими військовими

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного російського вторгнення вдалося відновити повністю або частково 871 об’єкт медзакладів. 

Про це розповіли в уряді. 

Пошкоджена росіянами лікарня в Тростянці. Джерело: Reuters

Загальна кількість пошкоджених та зруйнованих закладів сягає понад півтори тисячі, дві сотні з яких відновленню не підлягають. 

З майже дев’яти сотень відновлених об’єктів 513 упорядкували повністю, а ще 358 – частково. Найбільше відновлених закладів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. ZMINA розповідала, як на Миколаївщині разом з благодійниками відновлюють пошкоджений росіянами центр первинної медико-санітарної допомоги, куди по допомогу щорічно продовжують звертатися десятки тисяч цивільних. 

Загалом унаслідок повномасштабного вторгнення Росії медична система зазнала найбільших втрат у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Київській та Чернігівській областях. Окрім руйнувань російські військові ще й викрадають обладнання із закладів. До прикладу, росіяни вкрали щонайменше 125 автівок швидкої. 

Нагадаємо, що заочно 11 років в’язниці отримав російський військовий, який наказав обстріляти з танка Тростянецьку лікарню. 

 Фотографія обкладинки: Matteo Minasi / UNOCHA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter