“Затишно space”: в Одесі відкрили безпечний простір для жінок

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В Одесі відкрили безпечний простір “Затишно space”. Звернутися туди можуть дівчата і жінки, які постраждали внаслідок війни, а також внутрішньо переселені особи та всі ті, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Про це повідомляє “Суспільне Одеса”. 

Фото: Суспільне Одеса

У “Затишно space” можна безоплатно отримати психологічну допомогу, консультації та допомогу з отримання соціальних послуг, також у закладі проводитимуть освітні заходи, лекції, тренінги, творчі майстер-класи, кола підтримки, зустрічі внутрішніх переселенців тощо.

“Мета цих просторів – надати всебічну підтримку жінкам, які постраждали внаслідок війни. Ми також працюємо з кейсами гендерно зумовленого насилля. Ми інформуємо людей, що це таке, як цьому протидіяти та як узагалі виявити насилля у своєму житті”, – наголосила проєктна менеджерка мережі безпечного простору “Затишно space” Катерина Храпович.

За словами переселенки з Вугледара Олени Бойко, такий простір – це місце, де можна отримати підтримку після виїзду з окупації та життя під обстрілами.

“Ми сюди приїхали в березні 2022 року, також під обстрілами виїжджали, тому я знаю, що це таке, я знаю, як підтримати. Просто мені вдалося за декілька місяців якось мобілізуватися, привести себе до тями, згадати всі ті знання, які в мене були, тому я розумію, як це важко, коли в тебе дитина і відповідальність. Найголовніше – це підтримка”, – зазначила вона.

У “Затишно space” жінки також можуть обрати для себе нову сферу для розвитку або отримати консультацію, де пройти додаткове навчання.

Окрім цього, у просторі працює дитяча кімната, де з маленькими відвідувачами працюють дитячий психолог та педагог.

Адреса безпечного простору “Затишно space” – вулиця Канатна, 78. Розклад заходів можна дізнатися в телеграм-каналі

Цей безпечний простір став уже сьомим в Україні, який створив благодійний фонд “Схід СОС”.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року в Рівному розпочав роботу кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього чи гендерно зумовленого насильства або внаслідок воєнних дій.

Там жінки та дівчата можуть знайти прихисток на час розв’язання питання з подальшим місцем перебування. У центрі працюють соціальні працівниці. Також жінки отримують психологічний та правовий супровід, оплату транспортних та медичних послуг.

Читайте також: “Допомагаємо адаптуватися на новому місці та самореалізуватися”: як діє безпечний простір для жінок та дітей у Запоріжжі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter