Киянину повідомили про підозру за антисемітські стріми в соцмережах та виправдовування агресії РФ

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Столичні правоохоронці повідомили про підозру 39-річному киянину за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Фото: Київська міська прокуратура

За даними слідства, чоловік, перебуваючи в парку-меморіалі “Бабин Яр” поширив антисемітські повідомлення та відеозапис на свою інстаграм-сторінку. Крім того, він систематично просував антисемітські та антиукраїнські матеріали у фейсбуці, інстаграмі та на ютубі.

Як кажуть працівники прокуратури, підозрюваний не вперше порушує закон, а обвинувальні акти проти нього перебувають у Подільському, Дарницькому судах та в суді міста Кропивницький.

Зокрема, він проводив у регіонах України антиконституційні акції протесту та чинив спротив правоохоронцям. Крім того, перебуваючи в Кропивницькому він розмістив у фейсбуці відеозапис, на якому демонстрував примірник книги, що містить заклики до насильницької зміни влади та до захоплення державної влади.

А 2020 року в Києві на Подолі чоловік перекинув релігійну конструкцію, ханукію.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Києві інший 35-річний чоловік також осквернив ханукію, встановлену на майдані Незалежності, і виклав відео цього в соцмережі. Правоохоронці затримали його та відкрили справу щодо порушення рівноправності громадян.

Поліція відкрила справу щодо порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками Кримінального кодексу України (ч. 1 ст. 161 ККУ). 

Чоловікові загрожує штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до пʼяти років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter