У Франції підтвердили загибель волонтерів внаслідок атаки росіян по Бериславу на Херсонщині

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Про це повідомив у мережі “Х” глава дипломатії Стефан Сежурне.

Зруйнований російським обстрілом будинок, Херсонщина, Берислав, січень 2024 року. Фото: Херсонська ОВА

“Російське варварство спрямоване проти цивільних осіб в Україні. Двоє французьких гуманітарних працівників поплатилися життям за свою прихильність до українців. Троє поранені”, — написав він у соціальній мережі. 

П’ять французів і один українець поїхали в Берислав для того, щоб дізнатися потреби людей. Вони не погоджували з військовими цю поїздку, заявив у марафоні “Єдині новини” керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

“Вони поїхали запитувати у людей про їхні потреби. Були на двох машинах. Влучання російського дрона — не вперше. І внаслідок цього двоє чоловіків загинули. Жінка отримала перелам ноги, ще двоє чоловіків були доправлені до лікарні в стані середнього ступеня тяжкості з вибуховими травмами м’яких тканин тіла”, – повідомив Толоконніков.

Раніше в марафоні “Суспільне. Спротив” перший заступник облради Юрій Соболевський заявив, що це були представники потужної міжнародної організації.

“Поки немає офіційної заяви — не буду говорити, яка організація. Працює в понад 30 країнах в максимально кризових умовах. Основна мета — забезпечення доступу цивільного населення до їжі, води, виключно цивільний сектор. Ця організація не має забезпечення ЗСУ. Ці люди мали досвід в кризових умовах. Це був ще один воєнний злочин, вони чудово бачили, по кому працюють, це не був артилерійських обстрілів. Ці люди були в забудові”, — зазначив Соболевський.

Нагадаємо, внаслідок російських обстрілів Берислава Херсонської області 1 лютого 2024 року загинули та були поранені іноземні волонтери.

Як повідомили в обласній прокуратурі, російські військові масовано обстріляли місто з безпілотників близько 16:00. За фактом порушення військами РФ законів та звичаїв війни, що поєднано з умисним вбивством, відкрили кримінальне провадження.

В поліції уточнили, що серед поранених одна жінка, а також 41-річний одесит. Внаслідок атаки суттєвих пошкоджень зазнали автівки волонтерів.

Російські військові не вперше скидають вибухівку з дронів або атакують безпілотниками, унаслідок чого отримують поранення або гинуть цивільні та волонтери. До прикладу, росіяни скинули з дрона вибухівку на авто на Херсонщині, скерували безпілотник на подвір’я пенсіонера, якому через це відірвало частину руки, а також атакували FPV-дроном евакуаційний автобус. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter